Annual Handicap Review

Hcp review weer aan de orde!

Het is weer die tijd van het jaar, de annual hcp review. Wat houdt dit juist in?

De hcp review wordt automatisch gegeneerd door de Igolf database en heeft als doel om de juiste individuele handicap van een speler te benaderen. De berekening heeft betrekking op het afgelopen jaar ongeacht het resultaat van dit jaar.

Het overgrote deel van de clubleden ontvangen geen aanpassing. In onze club werden in totaal 37 leden “geraakt” door de annual hcp review. Er is niemand die naar beneden wordt gecorrigeerd. De correcties situeren zich allemaal tussen +1 en +3 , naar boven dus.

De beslissing om deze aanpassingen door te voeren berust bij de captain en zijn handicap committee. Het is echter in onze club al enkele jaren de gewoonte dat wij iedere betrokkene informeren en zijn/haar mening vragen omtrent deze voorgestelde aanpassing. Indien u dus gemotiveerde redenen hebt om aan te tonen dat u deze aanpassing liever niet ziet doorgevoerd worden, vragen wij u om tegen 20 januari 20u00 ten laatste uw opmerkingen door te geven via mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Uw motivering zal dan door het comittee behandeld worden vooraleer de handicaps dan definitief aangepast worden.

Laatst aangepast op woensdag, 10 januari 2018 18:59