Witbos Seniors Nieuws

Donderdag 23 november 2017

Wintercup 5 (Single STBF)

Wedstrijdfee 4€

We starten in  SHOTGUN  om 10 uur

Inschrijven via   igolf

De R&A en USGA zijn volop bezig de golfregels te herzien en te vereenvoudigen.

Zo zullen er in de toekomst nog maar 24 regels zijn ipv de huidige 34.

bedoeling is het spel aantrekkelijker te maken, discusies te vermijden en het speltempo te bevorderen.

Een testversie is reeds beschikbaar, spijtig genoeg voorlopig in het engels:

Er is op de Home-page van deze site ook een video beschikbaar met begrijpelijke inhoud, ook voor hen die die taal niet machtig zijn.

Hier vindt u de eindstand terug van de Zomercompetitie 2017.

Klassement Zomercup 2017 werd gespeeld over de 10 beste wedstrijden van het Zomerseizoen.

Hier vindt u de eindstand terug van de Eclectic Zomercompetitie 2017.

Deze geeft de beste scores per speler per hole weer.

De stand werd berekend door van de totaalscore de helft van de Exact HCP, volgens de laatst gepeelde wedstrijd, af te trekken.

Er werd enkel rekening gehouden met wedstrijden gespeeld op een qualifying baan.

De scores behaald op H4/11 van de 16° wedstrijd zijn niet opgenomen in dit overzicht.

DE IDEALE MANIER OM EEN PRETTIGE GOLFDAG

OM ZEEP TE HELPEN

duff hack

De meeste spelers beseffen dikwijls niet dat ze anderen ergeren door hun te trage spel.

Toch zijn er vele aanwijzingen om tot dat BESEF te komen. Als je ziet dat de volgende fairway volledig vrij is is dit al een teken dat je te traag aan het spelen bent. Zit een achterop komende flight je steeds maar op de hielen dan speelt deze sneller en MOET doorgelaten worden. Zelfs al zijn ze met MEER spelers dan jou flight.

Er zijn vele dingen die kunnen helpen in het versnellen van je flight en je zal zien dat je spel en je score hier ook mee verbetert.

Vooreerst sta je op een golfterrein en niet op een vismarkt. Praten kan je doen terwijl je wandelt tussen fairways, maar op de baan ben je met je golfspel bezig.