Reglement Laddercompetitie

Doelstelling van de laddercompetitie is om een matchplaywedstrijd te organiseren waarvoor men elkaar tot 1 oktober kan uitdagen. De hoogst geklasseerde speler op 15 oktober is de winnaar.

Reglement Laddercompetitie

Handicap.

Er mag deelgenomen worden tot exact handicap 45. Er wordt gespeeld met handicap verrekening van het verschil in PLAYING handicap à 75%, 0.5 wordt afgerond naar boven en max. 18 slagen verschil.

Voor diegenen die dit niet snappen: Je neemt uw WHS handicap bv 27,4 je gaat kijken op de tabellen welke strokes je krijgt van Wit/Blauw, dit is voor een heer van WIT in dit geval 26. Voor de laddercompetitie speel je aan 75% van die 26. Dit is 19,5 en vermits er géén halve strokes bestaan in golf, ook niet als je net die ene put juist gemist hebt, is dit dus afgerond is 20.

Je speelt dus aan het verschil in HCP

BV Speler 1 heeft 18 strokes en speler 2 25 dan is het verschil 7 en heeft speler 2 op Si 1 tot 7 één slag meer.

Bij 13 Holes worden de Holes met Si 2, 4 en 7 niet gespeeld en dus "krijgt" speler 2 deze strokes niet en speler 1 moet deze dus ook niet "geven".

Je moet deze moeilijke holes ook niet spelen dus niemand heeft hier voordeel of nadeel. Beschouw het als een "square".

Selectie wedstrijd.

Er wordt een selectie wedstrijd gespeeld tusen 1 en 21 mei  om tot de eerste indeling van de ladders te komen. Na inschrijving worden alle spelers door loting tegen elkaar geplaatst.

Loting wordt door de wedstrijdleiding gedaan vrijdagavond 30 april. Dan krijgen jullie een mail met je playing HCP en je eerste tegenstrever en heb je dus 3 weken om deze wedstrijd af te spreken en te spelen.

De winnaars worden op volgorde van uitslag matchplay (meeste ups) (of baan 13h + Up) als eerste op de ladder geplaatst. Bij gelijke stand wordt er volgens handicap geplaatst waarbij laagste eerst (boven) op ladder gaat.

Daarna gaan de verliezers op de ladder zoals hierboven omschreven. De speler met de minste downs als eerste.

Is de stand gelijk op hole 18, dan ga je natuurlijk verder op hole 1 tot er een beslissing valt. De holes waarop je desgevallend een stroke had in de eerste ronde tellen terug.

Bij een oneven spelersveld (man of vrouw) komt één speler, door het lot aangeduid, in het midden van de ladder te staan. (Spijtig, maar Ja ???)

Spelers, die de selectie wedstrijd niet spelen en toch nog wensen mee te doen, kunnen op de ladder op de laagste plaats toegevoegd worden.

Ladder uitdaging.

Iedere speler en andere speler tot max 5 plaatsen boven hem uitdagen.

Wint hij dan komt hij op plaats boven speler die hij heeft uitgedaagd te staan

Verliest hij dan mag hij dezelfde speler eerst na 3 weken weer uitdagen.

Een speler die uitgedaagd wordt mag 2 keer weigeren (bv. geen tijd). Als hij de 3e keer weer weigert, wint de uitdager en gaat de plaatsing op de ladder zoals hierboven omschreven.

Reeds een andere uitdaging is wel een geldige reden.

Als een speler wordt uitgedaagd voor 1 oktober en er is niet gespeeld voor of op 31 oktober omdat gedaagde speler niet wil of kan, wint de uitdager en komt hij op de plaats boven de uitgedaagde speler te staan.

Moest de baan ondertussen weer opengaan naar 18 H kunnen de spelers vôôr de aanvang van hun wedstrijd samen beslissen of ze 13 dan wel 18 holes gaan spelen.

Tee's

Er wordt gespeeld vanaf de Witte Tee's voor de Heren en de Blauwe Tee's voor de Dames

Vernieuwing ladder.

Dit wordt volgend jaar opnieuw bekenen.

Administratie.

Als een speler van andere speler gewonnen heeft, stuurt hij een email met uitslag naar de wedstrijdleiding.

Een speler die na de selectiewedstrijd nog wil deelnemen meldt dit aan de wedstrijdleiding. Dit tot 30 mei.

De wedstrijdleiding zorgt wekelijks voor aanpassing van lijsten.

Deze zijn te raadplegen vanaf 22 mei op de website: http://www.golfclubwitbos.be/clubleven/seniors/item/900-stand-matchplay-laddercompetitie

Hier vindt je voor het gemak ook je exacte ladder-playing HCP.  (Na 21 mei)

Al wat je nog hoeft te doen is het verschil uitrekenen met je tegenstrever.

Regels:

Er wordt gespeeld volgens etiquette en golfregels van R&A en de local rules van Golfclub Witbos.